Dopravný podnik investuje do spokojnosti a pohodlia cestujúcich

06.05.2005 Prešov

Dopravný podnik mesta Prešov v tomto kalendárnom roku zrealizuje nákup 5 nízkopodlažných autobusov a jedného nízkopodlažného trolejbusu. Okrem toho do 25 vozidiel MHD nainštaluje informačné tabule. Elektronické informačné tabule slúžia na vybavenie 25 autobusov a trolejbusov, čím sa zvýši informovanosť cestujúcich. Elektronickými informačnými tabuľami je v súčasnosti vybavených 66 vozidiel prešovskej MHD.

Táto investícia si vyžiada celkovú čiastku 56 200 000 Sk, ktoré dopravný podnik preinvestuje z vlastných zdrojov na základe dobrého hospodárenia.
Mesto Prešov je s týmto krokom dopravného podniku a rovnako aj s jeho hospodárením spokojné. Sme radi, že tento mestský podnik má záujem zvyšovať kvalitu, štandard a komfort poskytovaných služieb a v praxi to dokazuje. Nákup motorových vozidiel a elektronických informačných tabuľ si z mestského rozpočtu nevyžiada žiadne peniaze. Dopravný podnik okrem toho garantuje zachovanie ceny cestovného v rovnakej výške. Teda investovanie do spokojnosti cestujúcich sa nebude realizovať na úkor iných zdrojov, ani mestských a ani za cenu zvyšovania cestovného.
Michal Kaliňák,
Tlačový tajomník MsÚ
 

Vyberte región

mark